learning (144) diary (109) picture (93) religion (91) recipe (38) IT (25) others (25) iium (24) video (17) language (14)

Monday, February 23, 2009

BAWA GELAS YANG PENUH DENGAN AIR

Apabila diisytihar Malaysia sebagai sebuah negara Islam maknanya diselaraskan budaya orang Malaysia dengan budaya orang Makkah iaitu budaya Islam. Apa sahaja budaya yang selaras dengan Islam hendaklah dikekalkan sampai kiamat dan apa sahaja budaya sampah sarap dunia kita buang.

Jadi jangan terima sangat buah Orang Putih yang kalau sebut budaya hanya tunjuk gambar orang perempuan yang tidak senonoh. Ini semua racun yang dibawa masuk orang-orang Zionis Yahudi untuk merosakkan pemikiran orang Islam dan merosakkan budaya Islam.

Perkara-perkara ini memanglah tidak boleh diperbetul sekaligus, kena mula dengan nama Islam dan bergerak dengan nama Islam walaupun terpaksa menerima rintangan sekali-sekala.

Sayid Qutb sebut apabila kamu pegang Islam ertinya kamu berjalan jauh membawa secawan gelas yang penuh dengan air yang tidak boleh tumpah. Kerajaan kita diminta membawa gelas selama beberapa tahun. Jalannya bagaimana? Jalannya ada tinggi, ada rendah, ada bengkok, ada tiang. Lepas itu ada ribut, mungkin kita tumbang. Ada pula orang yg menjolok kamu dari bawah, ada yg geletek pinggang, ada orang yg geletek hendak suruh kamu menggelepar, ada yg tunggu atas dahan hendak terjah turun. Jadi banyak benda-benda yg boleh berlaku dalam tempoh tersebut.

No comments: