learning (142) diary (105) picture (92) religion (91) recipe (36) IT (25) others (25) iium (24) video (17) language (14)

Thursday, June 27, 2013

Resume Download IDM

Assalamualaikum .

Around 3-4 times i need to restart download the file.
So, i try to play around IDM and find ways to download using IDM. And finally i found this.


If you download something & then error, you can resume it eventhough IDM say the session has expired.
so, you need to open that link again, then follow as the picture shown.

no need to worry the IDM say "session expired. cannot resume download".

sooooo scary to see that especially if the size is GB!

Tuesday, June 25, 2013

Angkat Emas 10 Tan - Cik An dan Cik Ra [KPJ1]

Assalamualaikum,

Apa khabar iman kita? Sudah memberi makan kepada roh? Kali ini, jom kita baca cerita di bawah ini dan cuba cari dan senaraikan sebanyak mungkin pengajaran yang anda dapat.

Memperkenalkan watak utama dalam kisah ini iaitu :
Cik Ra atau lebih dikenali dengan encik kura-kura.. Cik Ra tak hidup seorang diri dan sangat peramah. Cik Ra mempunyai ramai kawan.


Cik An juga dikenali sebagai encik anjing.

Pada 1000 tahun lalu,tempat cik Ra dan cik An mengalami kemarau. Jadi mereka kena berpindah ke tempat lain. Koloni Cik Ra yang sangat rajin ada banyak harta karun. Jadi banyak barang-barang yang kena angkut, umpama seberat emas ini.

Sunday, June 23, 2013

Perintah Planet, Bina Masjid [KPJ2]

Assalamualaikum,

Topik kali nak cakap berkaitan masjid. Kalau tengok singkat KPJ, boleh agak tak apa maksud? KPJ adalah singkatan yang saya buat untuk KePentingan Jamaah. Sebab kalau nak cerita tentang kepentingan jemaah, memang panjang huraian sebab setiap orang ada sahaja pendapat dan pandangan sendiri. Kenapa tak senaraikan dalam bentuk point? Tak sesuai untuk disenaraikan macam tu. Sebabnya, setiap pandangan orang (view) dan cara orang memahami adalah berbeza, bergantung kepada sejauh mana ilmu yang dia ada, dan sejauh mana keterbukaan seseorang terhadap sesuatu perkara.

cuba anda fikir, apa akan jadi sekiranya masjid ini dibina dengan diketuai oleh dua orang juru bagi arahan? tapi kadang orang susah nak imagine kalau bagi contoh pembinaan masjid. Jadi, cuba tengok gambar bawah pulak. Observe & think wisely.

Wednesday, June 19, 2013

Forgot To Do Self-Screening

Assalamualaikum, ni hao, konnichiwa..

It has been long time i have not update my blog. It takes so much glucose when i want to think something and write because i need to think first, write, and reread what i have written.

Today, i just want to advice myself and anybody who read this, please reflect ourselves before we condemn others. As the title mentioned above, most of the people always forgot to do self-screening which mean they just simply point others mistakes but they forgot that they are the one that cause the problem. Simple example like this:

Conan friends with Kitaro. Then Conan have done something wrong so badly but Kitaro ready to accept that and apologize Conan. However, things become worse when Conan don't even know he has done something bad. He is like 'speak with tongue'. He speaks but it was like he knows nothing about what he has spoken. Conan talks as if he knows everything but actually his action are not the same like what he is talking about. Kitaro get more confused and finally try to keep a distance from Conan because Kitaro don't like to backbitting or think negatively. Then, Conan also try to keep distance and just try to ignore his friend as Conan also getting more popular, many friends, lots of advantages/privileges.. So, this become more chronic and it is getting harder if Kitaro try to advice Conan.

Lesson learned: